/ 23 Jan

Hoe reinig je een boxmatras? Lees het hier

Het reinigen van een boxmatras is heel belangrijk. Het gaat hoe dan ook voorkomen dat jouw kleine een ongelukje krijgt in bed. Daarom nemen wij je mee in handige tips, zodat jouw matras weer helemaal schoon wordt. Deze tips zijn samengesteld met jouw-baby.nl

Stappenplan boxmatras reinigen

Zoals we net hebben benoemd, is het belangrijk om de matras van de box regelmatig schoon te houden. Dit is niet alleen fris en hygienisch, maar het verlengt ook de levensduur van het matras. Onderstaande stappen zullen je helpen om het matras goed schoon te krijgen. 

Stap 1: Haal de hoes van de matras en was deze minstens een keer per week in warm water met afwasmiddel. Of de hoes daadwerkelijk van het matras kan, ligt aan het product dat je gekocht hebt. Het kan echter wel bij de meeste producten. Was de hoes afzonderlijk van andere kleding en gebruik geen bleekmiddel of andere agressieve reinigingsmiddelen. Dit kan beschadiging van de hoes veroorzaken of irritatie voor de huid van jouw kind veroorzaken.

Stap 2: Nadat je de hoes hebt gewassen, spoel je het grondig af met koud water en laat het in de lucht drogen. Wij hangen de hoes altijd op een rekje dat we op de zolder hebben staan. Hier schijnt via een groot raam de zon naar binnen, waardoor de hoes snel droog is. 

Stap 3: Wij gebruiken een stoomreiniger, om het matras zonder hoesje te reinigen. Stoom wordt meer dan 100 graden warm, waardoor het bacterien doodt. Ook haalt het vieze geurtjes en vlekken uit het matras. 

Stap 4: Mocht je het matras niet schoon krijgen, overweeg dan om een nieuwe aan te schaffen. Wel adviseren wij om het nieuwe matras grondig te wassen en te drogen, voordat jouw kind erop gaat slapen. Dit vermindert de kans op allergische reacties en huidirritaties.

Stap 5: Als je het matras reinigt, neem dan ook even de box mee. Maak de onderkant van de box schoon met warm water of een milde zeep. Dit helpt om vuil, bacteriën en stof van het matrasoppervlak te verwijderen. Gebruik geen schuursponsjes of andere harde reinigingsgereedschappen omdat dit beschadiging aan de box kan veroorzaken.

Stap 5: Nadat je zowel het matras, als de hoes en de box hebt gereinigd, kun je de hoes weer om het matras doen en de matras in het boxje leggen. Hierna is jouw kleine weer verzekerd van fijne nachten in een schoon bed. 

Als je de bovenstaande stappen volgt, is de kans groot dat het boxmatras weer helemaal fris en fruitig wordt. Houd er rekening mee dat matrassen van baby's elke 6 maanden vervangen moeten worden voor een gezonde en hygiënische omgeving. Het is ook geen overbodige luxe om een reserve matras in huis te hebben. Op die manier kan jouw kleine fijn blijven slapen en om je nooit zonder een boxmatras te vinden. 

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden | Onlinebabyfun.nl